Povremeni zastoj u Glamočanima

Objavljeno: 1. 3. 2012 u 09:57h

U Bosni i Hercegovini jutros se vozi po pretežno mokrim kolovozima, uz mjestimično smanjenu vidljivost u jutarnjim časovima, dok na pojedinim dionicama i dalje postoji opasnost od lavina ili su neprohodne zbog smetova.
Na putevima u višim predjelima i preko prevoja Crni vrh moguća mjestimična poledica, a zbog učestalih odrona vozačima se skreće pažnja na dionice u usjecima i pored kamenih kosina.

Iz Auto-moto saveza Republike Srpske upozoravaju da će danas u Glamočanima, na mjestu razdvajanja autoputa i magistralnog puta Banjaluka – Klašnice od 10.00 do 12.00 časova dolaziti do povremenih obustava saobraćaja u trajanju do 10 minuta. Alternativni pravac je regionalni put Banjaluka – Klašnice.

Zbog izlivanja rijeke Krivaje potpuno je obustavljen saobraćaj na dionici regionalnog puta Olovo – Ribnica, u mjestu Podkamensko. Usporeno se saobraća na magistralnim putevima Gacko – Tjentište (prevoj Čemerno) gdje postoji opasnost od lavina, zatim Sarajevo – Foča, Trnovo – Dobro Polje – Brod na Drini, Nevesinje – Gacko i Dobro Polje – Jažići.
Zbog smetova neprohodni su regionalni putevi Jažići – Zelengora, Berkovići – Nevesinje (preko prevoja Trusina u dužini od dva kilometra) i Jažići – Klanci dionica Kifino Selo – Obrnja. Saobraćaj je zabranjen na magistralnim putevima Brod na Drini – granica RS (Dobrinja) – Kula i Brod na Drini – Gacko za teretna motorna i priključna vozila ukupne mase veće od tri i po tone i za autobuse.

Zabranjen je i saobraćaj na magistralnom putu Brod na Drini – Šćepan Polje za teretna vozila iznad 12 tona. Na regionalnom putu Karanovac – Kneževo u mjestu Karanovac zabranjuje se saobraćaj preko mosta na rijeci Vrbas za sva vozila čija ukupna masa prelazi 20 tona. Alternativni putni pravac je Banjaluka – Crna Rijeka – granica RS (Ugar) – Jajce – Donji Vakuf – Turbe.
Na graničnim prelazima u BiH nema evidentiranih zadržavanja, dok je prelaz Hum i dalje zatvoren za saobraćaj.

Izvor: Agencije

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/povremeni-zastoj-u-glamocanima/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])