Novaku pripao srpski derbi u Dubaiju

Objavljeno: 1. 3. 2012 u 18:35h

Novak Đoković je izašao kao pobjednik srpskog četvrtfinalnog okršaja u Dubaiju, pošto je savladao svog prijatelja Janka Tipsarevića sa 6:1, 7:6(6). U borbi za plasman u polufinale sastaće se sa Britancem Endijem Marejem.

Đoković-Tipsarević

Đoković-Tipsarević

Peti međusobni duel dva najbolja srpska tenisera pripao je svjetskom reketu broj jedan, pa tako Novak sada vodi sa 4:1 u pobjedama. Iako se u prvom setu nije pošteno ni oznojio, nakon velike borbe u drugom upisao je 18. uazstopni trijumf u Dubaiju, gde mu se smješi i četvrta titula.

Početak meča, kao i cijeli prvi set protekao je u apsolutnoj dominaciji svjetskog broja jedan, u čemu mu je prilično pomogao i Janko velikim brojem grešaka koje je načinio.

 Đoković nije odbijao poklone, što potvrđuje i treći gem koji je rešio u svoju korist bez izgubljenog poena. Set je praktično riješen kada je Janko greškama omogućio svom prijatelju brejk prednosti za 3:1, a Nole je do kraja prilično lako vezao tri gema i došao do seta prednosti – 6:1.

U nastavku je viđena nešto drugačija slika. Kao da se Tipsa probudio, smanjio je greške i nije ispuštao svoj servis, a upisao je devet asova u tom periodu meča, koji su ga u najvećoj mjeri održavali u igri. Brejka nije bilo, pa je meč odlučen u taj-brejku.

Sve je dobro počelo po Janka, ali se nije dobro završilo. Iako je greškom Đokovića i odličnim forhendom poveo sa 3:0, napravio je početničku grešku i otvoren udarac poslao u aut. To nije moralo skupo da ga košta, pošto je imao set loptu, koju je ispustio duplom servis greškom, što je Novak objeručke prihvatio da riješi srpski derbi u svoju korist – 7:6(6).

Protivnik za ulazak u finale biće mu Endi Marej, dok drugi polufinalni par čine Rodžer Federer i pobednik duela Huan Martin del Potro – Žo-Vilfred Conga.

 Izvor: Blic

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/novaku-pripao-srpski-derbi-u-dubaiju/||claudebot