Srušen kompleks u kome je živio Bin Laden

Objavljeno: 27. 2. 2012 u 15:31h

ABOTABAD, 27. FEBRUARA – Pakistanske vlasti završile su danas rušenje kompleksa u Abotabadu gdje je živeo Osama bin Laden, koga su 2. maja 2011. godine ubili američki vojnici.

Kompleks u kome je živio Bin Laden

Kompleks u kome je živio Bin Laden

Za rušenje je bilo potrebno manje od dva dana da buldožeri potpuno unište trospratnicu u Bilal Taunu, kvartu u sjevernom dijelu grada 50 kilometara od prestonice Islamabada.

Pakistanske vlasti su u želji da izbjegnu da ovo zdanje postane mjesto hodočašća islamista odlučile da što prije sruše kompleks prije prve godišnjice od američkog napada u kome je ubijen Bin Laden.

“Uništavanje je završeno i trospratnica je srušena, a ostao je jedino visoki zaštitni zid”, izjavio je zvaničnik pakistanskih snaga bezbjednosti.

On je rekao da je naređeno da zid ostane do nove naredbe, a da se nastavi sa čišćenjem ruševina.

Bin Laden je u ovom kompleksu živio više od pet godina sa tri žene i najmanje devetoro djece, te više tjelohranitelja.

Rušenje kompleksa počelo je 25. februara uz jake mjere obezbjeđenja. Oko 500 policajaca i vojnika raspoređeno je oko kompleksa kako bi spriječili pristup ruševini.

Kompleks je sagrađen između 2005. i 2006. godine na površini od oko 3.000 metara kvadratnih.

Izvor: Agencije

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/srusen-kompleks-u-kome-je-zivio-bin-laden/||claudebot