Šveđanin nije bio zarobljen u automobilu?

Objavljeno: 26. 2. 2012 u 20:15h

Vijest da je Šveđanin Peter Skajlberg (44) nakon dva mjeseca izvučen živ iz automobila zavejanog na šumskom putu objavili su mediji širom svijeta ali je jedan od njegovih spasilaca sada izjavio da vozilo nije bilo u potpunosti blokirano snijegom čime je bačena sumnja na ovu nevjerovatnu životnu priču.

Skajlbergov slučaj ljekari su pozdravili kao nešto što se dešava “jednom u životu” dok su drugi stručnjaci bili iznenađeni da neko može preživjeti u tako teškim uslovima jer u snježnim šumama na sjeveru Švedske temperatura redovno pada ispod minus 30.

Međutim, sada su se pojavila pitanja o tačnosti njegove priče.

Jedan od njegovih spasilaca Andreas Gidlund rekao je britanskom dnevniku “Sandej telegraf” da vjeruje da automobil u kojem je bio Skajlberg nije bio u potpunosti zatrpan, dok mještani tvrde da je lako mogao da pobjegne da je htio.

“Nije bilo toliko snijega. Ne na saputnikovim vratima sa desne strane vozila. Ako pogledate sliku, sa lijeve strane je veliki snijeg ali sa druge, desne nema ga u tolikoj količini. Zamislite to kao mjesto kroz koje je ulazio i ulazio. Vrata sa te strane su povremeno otvarana”, rekao je Gidlund.

Ostali ljudi, koji su učestvovali u spasavanju smatraju da je Skajlberg zaista i bio blokiran u vozilu. Ono u šta ne postoji sumnja je stil života koji je Skajlberg vodio od maja kada je nestao iz svog doma u mjestu Karlskoga u centralnom dijelu Švedske.

On je od tada živio u automobilu.

Skajlberg je u Karlskogu živio kao domar kod lokalnog vlasnika zgrade koji mu je dao i stan u kojem je živio sa djevojkom. U krizu je ušao kada je od poslodavca otkupio zgradu pozajmljenim novcem. Svu ušteđevinu dao je na renoviranje ali nije mogao da otplati dugovanja i prošle godine zgrada mu je oduzeta.

Poslije toga je otišao iz Karlskoga da bi se pojavio u gradu Umea udaljenom oko 600 kilometara sjeverno od Štokholma i to mu je posljednje poznato prebivalište prije nego što je počeo da živi u automobilu u šumi.

Izvor: Agencije

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/svedanin-nije-bio-zarobljen-u-automobilu/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])