”Low budget” koncept restorana: ”Voulez vous”

Objavljeno: 26. 2. 2012 u 11:00h

Došao je izgleda kraj restoranima sa uštirkanim stolnjacima, hostesama koje vode goste do njihovog mjesta i livrejisanim konobarima ukočenim u struku koji drže lijevu ruku iza leđa dok poslužuju – bar se takav utisak stiče nakon posjete još jednom „demokratskom restoranu“ kakav je „Voulez vous“.

Restoran "Voulez vous", Ulica Đorđa Vajferta 52, Beograd

Želite li opuštenu atmosferu, konobare koji su pravi poznanici iz kraja, hranu koja stiže brzo i maštovito je zamišljena, onda nemojte zaobići „Voulez vous“. Ipak, obratite pažnju, na ovo mora da upozori svaki restoranski kritičar: ovakvi restorani preporučuju se prvenstveno kao mjesta gde se dobro i jeftino jede, ali šta je zapravo jeftino?

U restoranu kakav je ovaj svima se negdje žuri. Gosti koji rade u obližnjim prebogatim dobrotvornim organizacijama, dolaze na sat da bi bili viđeni i nešto „dobro pojeli“, pa je restoranu u interesu da ih brzo posluži nečim što ima izgled i ukus delikatesa i da im to naplati po cijenama za koje se na zapadu može jesti samo u restoranima za samoposluživanje. Scena je, tako, postavljena.

Hajdemo brzo, brzo: vina se nude zajedno sa cigarama i nisu ni razvrstana kao bijela i crvena, već se preporučuju kao crveno-bijela, ali tako je to kad su svi u žurbi.

Da vidimo kako se jede. „Voulez vous“ nudi deset hladnih predjela, među kojima i karpačo s orasima (5,90 eura) i ljutkaste lignje sa „bebi“ gamborima (ista cijena).

Primjećujete, ništa nije obično, već sve nekako mora da bude začudno, kao da ste došli u pravu gastronomsku kuću. Tu je zatim devet pasti od 5,80 do 9,80 eura, među kojima blistaju taljatele sa gamborima po, reklo bi se, sasvim prihvatljivoj ceni od 6,90 eura. Na kraju nude se i glavna jela od kojih je svako pomalo posebno, ali nijedna cijena, pa ni za bifteke (svi po 9,80 do 9,90 eura) ne prelazi 10 eura.

U današnje vrijeme, kada je sve skupo, ovo djeluje kao odlična ponuda. Sjednete za sto, ukoliko uopšte uspijete da ga nađete čak i u radno vreme. Stave pred vas odlično dizajnirane papire umesto stolnjaka, odlučite se i poručite.

Šta ovdje ne valja? Sve je zapravo u redu, ali kad dobijete jela, primjetite da je gambora veoma malo u pasti, da je piletina sa maskarpone sirom takva da ovaj skupi sir jedva osjećate u tragovima, da je čorba sa uljem od tartufa zapravo čorba od vrganja sa možda kojom kapkom dragocjenog ulja i tako sve do vrlo primamljivih obroka koji vam nude kvalitet tačno srazmjeran cijeni.

Ali, šta ste vi htjeli? Da za te pare dobijete istinske specijalitete – pa to se protivi zakonu o održanju materije, u koji spada i zakon o održanju odnosa cijena-kvalitet.

Restoran „Voulez vous“ je pošteno mesto. Napravljen je tako da zagolica vašu maštu, da vas privuče (u čemu su uspjeli), da vam sva jela najlepše izgledaju na jelovniku (što je potpuno pogođeno) i da na kraju vi ne budete baš sasvim nezadovoljni ukusom (što je takođe ubolo pravo u metu).

Za uslugu zato čistih pet medalja, za jela isto primjerne četiri. Ostalo prosudite sami – ako se uklapate u opis restorana, onda je sve na svom mjestu i ovo je destinacija za vas.

Izvor: Blic

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/low-budget-koncept-restorana-voulez-vous/||claudebot