Rječnik vulgarnog jezika aktuelan i nakon 200 godina

Objavljeno: 25. 2. 2012 u 15:38h

Riječnik “Vulgarnog britanskog jezika”, koji je objavio 1811. godine vojnik Frensis Grous, ponovo je aktuelan, jer je objavljen i na internetu.

Rječnik je prvi put objavljen kada je Velikoj Britaniji prijetila opasnost od invazije Napoleonovih snaga, ali sada je ponovo objavljen u sklopu projekta “Gutenberg” onlajn digitalne biblioteke.

U knjizi su izrazi kao što je “as pik” – što bi u tadašnjem slengu značilo “udovica” ili “na smrt” značilo “zanijemiti” ili ostati bez teksta.

Rječnik je po objavljivanju odmah postao hit.

Projekat “Gutenberg” nudi više od 38 000 knjiga.

Izvor: Agencije

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/rjecnik-vulgarnog-jezika-aktuelan-i-nakon-200-godina/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])