Razmjena praksi za 43 studenta

Objavljeno: 24. 2. 2012 u 12:03h

Posredstvom Međunarodnog udruženja za razmjenu studenata radi stručne prakse IAESTE 40 studenta iz cijelog svijeta ove godine doći će na stručnu praksu u Republiku Srpsku, a isto toliko studenata iz Srpske otići će u inostranstvo uz mogućnost da se obezbijedi još tri prakse i za domaće i za studente iz inostranstva.

Ministar prosvjete i kulture RS Anton Kasipović istakao je da je ove godine novina to što je devet ministarstava Vlade Srpske na inicijativu Ministarstva prosvjete i kulture RS obezbijedilo praksu za devet studenata iz inostranstva.

“U narednom periodu nam je veoma važno da zajedno sa IAESTE uređujemo naša normativna akta i da svakako širimo saradnju tako da imamo ravnopravo i ravnomjernu pokrivenost za oba javna univerziteta”, rekao je Kasipović novinarima u Banjaluci nakon sastanka sa predstavnicima IAESTE.

Predstavnik IAESTE Borko Pavlica istakao je da je namjera ove organizacije da proširi broj praksi za studente iz cijele Srpske u inostranstvu, a i da obezbijedi više praksi za studente iz inostranstva u Republici Srpskoj.

On je podsjetio da IAESTE obezbjeđuje stručnu praksu za studente tehničkih i prirodnih nauka u trajanju od šest sedmica do godinu dana, da se konkurs za prakse objavljuje krajem godine za narednu godinu, da je uslov da matična zemlja obezbijedi isti broj praksi za strane studente koliko njenih studenata odlazi u inostranstvo, te da je jedan od glavnih uslova za dobijanje prakse uz znanje engleskog jezika, prosjek ocjena studenta.

 Pavlica je rekao da je ove godine razmijenjena praksa za studente sa 31 zemljom, a da su tu osim zemalja regiona i Evrope, tu i Brazil, Kolumbija, Argentina, Tajland, Kina, Mongolija, Tunis i Iran.

Izvor: Agencije

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/razmjena-praksi-za-43-studenta/||claudebot