Povučeno 17 starješina zbog zlostavljanja vojnika

Objavljeno: 24. 2. 2012 u 08:51h

Ukupno 17 starješina iz jedne čete američke nacionalne garde na Kosovu povučeno je iz jedinice poslije istrage o zlostavljanju novopridošlih vojnika, piše list američke vojske “Stars end strajps”.

Američki vojnici

Američki vojnici

“Neki su odgovorni za teže prekršaje, a neki za lakše”, rekao je američki general.

Među onima koji su povučeni zbog optužbi o zlostavljanju novih vojnika koji su došli u četu je i komandant jedinice iz trećeg eskadrona Nacionalne garde američke savezne države Džordžije.

Hertling je, međutim, odbio da precizira o kakvoj vrsti zlostavljanja se radilo. Istraga se, kako je naveo, nastavlja, a očekuju se i optužbe protiv odgovornih.

On je dodao da mnogi problemi proizlaze iz “prevelikih fizičkih zahtjeva” vojnicima u pokušaju da se uklope u jedinicu.

“To je način da se novi ljudi uključe u jedinicu. Ovi obredi uključenja bili su neodgovarajući i predstavljaju kršenje propisa”, rekao je Hertling.

On je rekao da dobre vođe jedinica ne rade ovakve stvari.

Istraga je pokrenuta ubrzo nakon formalne žalbe koju je uložio jedan vojnik u februaru, koji se žalio zbog neprijateljske radne atmosfere.

Vojni istražitelji otkrili su da je bilo dosta problema u toj jedinici, rekao je Hertling.

On je pohvalio vojnika koji se žalio rekavši da, sa obzirom da je on došao nedavno u jedinicu, trebalo je dosta hrabrosti da uloži žalbu.

Hertling je rekao da zimski mjeseci na Kosovu pružaju mogućnost jedinici da se regrupiše, ali na proljeće, kada obično dođe do tenzija u regionu, potrebno je da vojnici budu spremni.

Izvor Agencije

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/povuceno-17-starjesina-zbog-zlostavljanja-vojnika/||claudebot