Meni posljednjeg ručka sa Titanika na aukciji

Meni poslednjeg ručka iz restorana na brodu Titanik, koji će se naći na aukciji u martu, procijenjen je na 100.000 funti

Titanik

LONDON – Meni poslednjeg ručka iz restorana na brodu Titanik, koji će se naći na aukciji u martu, procijenjen je na 100.000 funti (157.220 dolara), prenosi britanski sajt ”Telegraf”.

 Na meniju od 14. aprila 1912. godine, koji će britanska aukcijska kuća ”Henri Oldridž” staviti na prodaju, nalazi se spisak luksuznih jela ponuđenih putnicima prve klase. Meni se nalazio na stolu putnika iz San Franciska dr Vašingtona Dodža, koji je putovao za Ameriku sa svojom ženom Rut i sinom Vašingtonom Juniorom.

Dodžova supruga je meni stavila u torbicu pre nego što je nastavila sa svojim dnevnim aktivnostima, ne očekujući nesreću.

 Ona i njen sin su preživeli tragediju nakon što su bili ukrcani u čamac za spasavanje, a meni koji je ona stavila u torbicu čuvan je u porodici.

 Titanik je potonuo 14. aprila 1912. godine, a u tragediji je poginulo oko 1.500 ljudi. Ove godine se obilježava 100-ta godišnjica od kako je ovaj brod potonuo, nakon što je udario u ledeni brijeg.

Izvor: Večernje Novosti

Copiright. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.