Početak radova do maja

Objavljeno: 22. 2. 2012 u 21:15h

Ministar saobraćaja i veza Republike Srpske Nedeljko Čubrilović izjavio je da bi do maja trebalo da bude zaključen ugovor o izvođenju radova na dionici autoputa Banjaluka – Doboj od Prnjavora, nakon okončanja pregovora o kreditu Evropske banke za obnovu i razvoj od 150 miliona evra.

Čubrilović je rekao da su uslovi tendera danas i definitivno usaglašeni i da su otklonjene i dileme o visini finansijskih zahtjeva budućih izvođača radova.

On je izrazio očekivanje da će najveći dio radova izvoditi domaće kompanije, bilo da je nosilac posla neka inostrana firma ili da konzorcijum domaćih firmi napravi zajedničku ponudu, što bi im dalo realne izglede da budu nosioci posla.

“Stvorili smo uslove da Srpska može da bude partner banci i da naše javno preduzeće uz određene garancije može da dobije kredit, što se prvi put dešava na ovom prostoru, što je realna podloga za buduće pregovore sa Evropskom investicionom bankom i koncesioni ugovor”, rekao je Čubrilović za Radio-televiziju Republike Srpske.

Prema njegovim riječima, ovo je značajan projekat i za EBRD, koji godišnje plasira devet milijardi evra u slične projekte, jer je ovo najveći projekat ovog tipa u BiH.

On je rekao da će Javno preduzeće “Autoputevi Republike Srpske” sutra uputiti javni poziv za nadzor nad izvođenjem radova, što je EBRD već učinila.

Izvor: SRNA

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/pocetak-radova-do-maja/||claudebot