Humanost prije svega

Objavljeno: 22. 2. 2012 u 22:49h

Redakcija “Nezavisnih novina” uručila je danas finansijsku pomoć Udruženju samohranih roditelja “Ponos” iz Banjaluke.

Od novca koji je doniran biće kupljena hrana i ostale potrepštine za N.C., samohranu majku, koja sa dvoje maloljetne djece jedva preživljava od 35 maraka dječjeg dodatka. Da bi njena muka bila veća, ona je nedavno napustila sigurnu kuću, u koju je bila smještena zbog muža nasilnika.

”O slučaju N.C. nedavno smo pisali, a nakon teksta u našim novinama pomoć je počela da stiže skoro svakodnevno”, izjavila  je Ramzija Spahić, predsjednica Udruženja “Ponos”.

Kako ne bi završila na ulici, Udruženje je N.C. pronašlo smještaj, ali i dalje prikupljaju hranu za nju i njenu djecu, kao i 150 porodica koje žive isključivo od dječjeg dodatka od 35 do 70 maraka.

Dio novca biće predat i Maji U., kojoj je hitno potreban ogrev. Takođe je riječ o ženi koja je bila žrtva porodičnog nasilja.

”Porodicama koje žive samo od dječjeg dodatka najpotrebniji su hrana i ogrev. Za odjeću mnogo lakše nađemo i toga ne nedostaje”, rekla je Spahićeva.

Prema njenim riječima, ljudi se sve slabije odazivaju na humanitarne akcije.

”Od pedesetak poziva bude tek pet donacija. Našem radu dosta pomaže pažnja medija. Pokazuje to i tekst koji ste objavili o N.C., nakon kojeg su donacije počele da stižu. To je jedna od rijetkih akcija koju možemo nazvati uspješnom”

Ove riječi uputila je  prisutnim predstavnicima ”Nezavisnih” i istakla da često ne mogu javno saopštiti kome pomažu jer poslije toga imaju dosta problema sa nasilnim muževima ili članovima njihovih porodica.

Na telefon Udruženja stizale su i prijetnje, te SMS poruke sadržaja “ko ste vi da hranite moju porodicu”, te da se sve neće dobro završiti.

“Takve mogu samo da pitam, pa ko da ih hrani, ako već vi nećete”, odgovorila je Spahićeva.

Spahićeva takođe očekuje da im Administrativna služba grada Banjaluka dodijeli prostorije za rad.

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/humanost-prije-svega/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])