Najopasnija dionica Klašnice – Prnjavor

Objavljeno: 21. 2. 2012 u 08:40h

Najopasnije dionice u Srpskoj, na kojima se u prošloj godini desilo najviše saobraćajnih nesreća, su magistralni putevi Klašnice-Prnjavor i Nova Topola-Klašnice, regionalni put Kula-Vraca u Istočnom Sarajevu, te saobraćajnica M14.1 u okolini Bijeljine.

policijaNa putu Klašnice-Prnjavor u prošloj godini dogodilo se 179 saobraćajnih nesreća, na dionici Nova Topola-Klašnice 143, Kula-Vraca u Istočnom Sarajevu 133, a na magistralnom putu M 14.1 u okolini Bijeljine bilo je više od 100 saobraćajki, rekla je portparol Ministarstva unutrašnjih poslova Mirna Šoja.

Najviše lica poginulo je na dionicama – magistralni putu u Modriči (Ždrijebanj) – pet, zatim na pravcima Klašnice-Šargovac i Čelinac-Kotor Varoš, te Ugljevička Obrijež u Bijeljini, gdje su poginula po četiri lica.

Broj saobraćajnih nesreća koje su se desile na putevima Srpske smanjio se u 2011. u odnosu na prethodnu godinu za 3,6 odsto, dok se broj poginulih povećao za 17,2 odsto, a povećan je i broj teže i lakše povrijeđenih.

Prošle godine na putevima je poginulo 163 ljudi, dok je teže povrijeđeno 702, a lakše 2 517 lica. Dogodilo 9 378 saobraćajnih nesreća, što je za 355 manje u odnosu na 2010. godinu.

Neprilagođena brzina uzrok je više od 2 600 saobraćajnih nesreća, nepropisno odstojanje 1 041, nepridržavanje prvenstva prolaza uzrokovalo je 1 132 saobraćajne nesreće, a tehnička neispravnost 12.

Izvor Agencije

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/najopasnija-dionica-klasnice-prnjavor/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])