Mandić: Uslov srpski jezik i trobojka

Objavljeno: 21. 2. 2012 u 10:06h

Bez dogovora sa opozicijom i prihvatanja konkretnih prijedloga koje su inicirale opozicione partije teško da će biti usvojene ustavne promjene i time ispunjen jedan od važnih uslova za početak pregovora Crne Gore sa Evropskom unijom, poručio je lider Nove srpske demokratije (NOVA)Andrija Mandić.

Andrija Mandić

Andrija Mandić

Mandić je uoči današnjih razgovora sa crnogorskim premijerom Igorom Lukšićem i potpredsjednikom Vlade Duškom Markovićem o promjenama Ustava poručio da opozicija ne odustaje zahtjeva da srpski jezik bude službeni, trobojka narodna zastava i da ne zastarijevaju krivična djela u vezi sa procesom privatizacije.

On je istakao da se o promjenama Ustava moglo razgovarati i ranije, ali da je u “vladajućoj koaliciji postojala procjena da će neko iz opozicije podržati njihov prijedlog bez ikakvog uslovljavanja u vezi opozicionih prijedloga”.

“NOVA nikada nije davala lažnu nadu premijeru i parlamentarnoj većini da će podržati neke njihove prijedloge za promjene Ustava, ako oni istovremeno ne uvaže prijedloge iza kojih je stala cijela opozicija”, rekao je Mandić.

Izvor Agencije

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/mandic-uslov-srpski-jezik-i-trobojka/||claudebot