Bojazni “muške mame”

Objavljeno: 20. 2. 2012 u 14:45h

Muškarac za koga se vjeruje da je prvi u Velikoj Britaniji koji je rodio dijete izrazio je strahovanje da će njegovi roditelji željeti da ga “preobrate” kako bi ponovo postao žena.

Dvadesetsedmogodišnji muškarac, koji je rođen kao žena, ali je operacijama promijenio pol, rodio je djevojčicu u martu prošle godine i priznaje da je morao da se bori sa zabrinutišću porodice.

Prema njegovim riječima, roditelji su dobro podnijeli to što je bio trudan, ali je izrazio zabrinutost da bi mogli da pokušaju da ga vrate na staro zbog “mentalnog stanja” nakon rođenja bebe.

“Majka mi je već rekla da ću biti dobra majka, ali ja sam uzvratio da ću biti dobar otac. Ona se navikla na to. Mrzim da se sporim sa roditeljima u vezi sa njihovim unučetom”, rekao je on.

Međutim, on je otkrio da jedna od njegovih tetaka nema toliko razumijevanja i da želi da prestane “sa glupostima i ponovo postane žena”.

On je rođen kao žena, ali u proteklih pet godina živi kao muškarac. Legalnim putem je promijenio ime i pol i sada je na tretmanu prijema hormona, ali je donio odluku da pokuša da začne sa svojim partnerom, sa kojim je raskinuo i upotrijebio je svoje jajne ćelije.

Začeo je nakon prestanka uzimanja hormona koji su deaktivirali matericu i u martiu prošle godine rodio je bebu. Smatra se da je njegov slučaj četvrti u svijetu.

On je želio da ostane anoniman, jer smatra da publicitet neće biti dobar za kćerku.

Izvor: Agencije

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/bojazni-muske-mame/||claudebot