Apokaliptični blockbuster se nastavlja

Objavljeno: 20. 2. 2012 u 16:00h

Nakon samo ponekih nastupa na velikom ekranu u posljednjih pet godina, glumac nadzire razvoj nastavka svog apokaliptičnog blockbustera iz 2007.godine.

Vil Smit u filmu ''I Am Legend''

Vil Smit bi se mogao vratiti u nastavak prvenca ”I Am Legend”, uprkos smrti njegov lika na kraju prvog filma, objavio je Hollywood Reporter.

Studio Warner Bros angažovao je scenaristu Araš Amela koji će raditi na nastavku prvog filma, koji je postavljen u budućnost u kojoj će čovječanstvo gotovo biti u potpunosti zastrašeno razvojem vrhunski destruktivnog virusa kuge. Sam film ”I Am Legend” je rimejk  filma Čarltona Hestona ”Omega Man” iz 1971., a oba se filma temelje na romanu Ričarda Matsona ”I Am Legend” iz 1954.

”I Am Legend” je zaradio impresivnih 585 miliona dolara (368 miliona  funti) širom svijeta, ali je dobio mješovite recenzije nakon što je pušten 2007., s malo hvale za specijalne efekte kojima se prikazuju preživjeli zaraženi monstruoznim virusom kuge, s kojima se glavni junak mora boriti za opstanak. Alternativni završetak, objavljen u DVD verziji,odrazio se pozitivnim reakcijama da će se omogućiti nastavak priče iz prvog filma.

Smit, čija ”Overbrook Entertainment” kompanija vrši nadzor snimanja nastavka ”I Am Legend”, a ujedno potencira Smitha kao zvijezdu, nedavno je pokazao spremnost da se vrati i djeluje nakon zatišja u posljednjih pet godina.

On je glumio samo u nekonvencionalnoj superheroj priči ”Hancock” i drami ”Seven Pounds”, koja je primila siromašne kritike, od 2007., ali će reprizirati svoju ulogu agenta J u ”Men in Black 3” kasnije ove godine.

Izvor: The Guardian

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/apokalipticni-blockbuster-se-nastavlja/||claudebot