Sprema se gašenje OHR-a?!

Objavljeno: 19. 2. 2012 u 09:38h

Proces gašenja Kancelarije visokog predstavnika (OHR) mogao bi početi u aprilu, kada se očekuje stupanje na snagu Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju za BiH.

OHR

Stupanjem na snagu Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju BiH će konačno moći aplicirati za članstvo u EU, zbog čega više ništa neće stajati na putu gašenju OHR-a.

 Da bi Sporazum stupio na snagu, nakon nedavnog usvajanja zakona o državnoj pomoći i popisu stanovništva, od BiH se još očekuje da provede odluku Suda u Strazburu u slučaju “Sejdić i Finci”.

Prethodno će biti potrebno usvojiti i budžet za ovu godinu te globalni fiskalni okvir za period od 2012. do 2014. godine kako se ne bi dovela u pitanje makrofinansijska pomoć za BiH u iznosu od 100 miliona evra.

 S obzirom da je pitanje okončanja supervizije za Brčko distrikt skoro riješeno, jer se krajem maja očekuje odluka o ovom pitanju, za gašenje OHR-a biće još neophodno ispuniti i ključni uslov za članstvo u NATO – pitanje nepokretne vojne imovine – navodi se u tekstu.

Izvor Agencije

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/sprema-se-gasenje-ohr-a/||claudebot