Federer osvojio Roterdam

Objavljeno: 19. 2. 2012 u 16:26h

Rodžer Federer pobjednik je ATP turnira u Roterdamu poslije izvanrednog trijumfa u finalu nad Huanom Martinom del Potrom (6:1, 6:4).

Rodžer Federer

Rodžer Federer

Švajcarac je u prvom setu iskoristio obje šanse za brejk koje mu je Del Potro dozvolio, što kod Argntinca nije bio slučaj. Odličnom selekcijom udaraca, Federer je poveo u setovima, prepustivši protivniku svega jedan gem.

Bivši broj jedan je u drugom setu odmah nametnuo svoj tempo, kao i u prvom, što visokom Argentincu nije odgovaralo, ali je nekako uspijevao da ostane u igri. Jedan brejk je bio dovoljan da Federeru obezbijedi siguran put ka novoj tituli u svojoj prebogatoj karijeri.

Švajcarac je ovom prilikom naslijedio Šveđanina Robina Soderlinga koji nije bio u mogućnosti da brani naslov šampiona zbog mononukleoze, koja ga je odvojila od terena na duže period.

Federer je uz trofej Roterdama dobio i 500 ATP poena, kao i sumu od 290.550 evra.

Izvor: Blic

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/federer-osvojio-roterdam/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])