Dolores Hart iz samostana ponovo na crveni tepih

Objavljeno: 19. 2. 2012 u 17:39h

Nekada poznata američka glumica Dolores Hart, koja je šezdesetih godina 20. vijeka nazivana “narednom Grejs Keli”, a sada je igumanija katoličkog manastira, ponovo će prošetati crvenim tepihom kako bi prisustvovala dodjeli ovogodišnje filsmke nagrade “Oskar.”

Rediteljka dokumentarnog filma o priči nekadašnje starlete, a sada sestri Dolores Rebeka Kamisa rekla je da je igumanija oduševljena i uzbuđena zbog svog “povratka u Holivud”.

“Uzbuđena sam zbog toga što je moj dokumentarni film nominovan za `Oskara` ali ono što me zaista uzbuđuje je to što ću nju vidjeti na dodjeli. Ona je časna sestra ali isto tako glumica, to se nije promijenilo. Ona je glumica, koja se vraća radi ukazane počasti, a to je da je priča o njenom životu uticala i na članove filmske Akademije”, rekla je Kamisa, prenosi britanski dnevnik “Dejli telegraf”.

Hartova je u to vrijeme bila među najpoznatijim glumicama, imala je ogroman novčani ugovor sa filmskim studijom “Metro Goldvin Mejer” (Em-Dži-Em), dok su joj brojne djevojke širom svijeta zavidjele zbog poljupca sa Elvisom Prislijem, kojem je to bio prvi na velikom ekranu.

Na velikom platnu pojavljivala se uz legende Holivuda kao što su Entoni Kvin, Robert Vagner i Motgomer Klift.

Tokom odmora od promocija njenog posljednjeg filma 1963. godine ona je vlasnicima “Em-Dži-Em-a” rekla da ide da posjeti prijatelje u unutrašnjosti. Studio je poslao limuzinu, koja ju je odvezla u katolički manastir “Ređina Laudis” u Vitlejemu u saveznoj američkoj državi Konektikat.

Ispostavilo se da je to bilo putovanje u jednom pravcu.

Izvor: Agencije

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/dolores-hart-iz-samostana-ponovo-na-crveni-tepih/||claudebot