Paravinja izručen Hrvatskoj

Objavljeno: 16. 2. 2012 u 13:00h

Dragan Paravinja (43), optuženi za ubistvo Antonije Bilić (17) iz Drniša, danas je iz BiH izručen Hrvatskoj, saznaju “Nezavisne”.

Najpoznatiji kamiondžija u regionu do jutros je u Kazneno-popravnom zatvoru Tunjice kod Banjaluke služio kaznu od dvije godine i deset mjeseci zatvora zbog ranijeg pokušaja silovanja u Palama, ali je prebačen u susjednu zemlju zbog sudskog postupka koji se protiv njega, zbog ubistva Drnišanke, vodi u Županijskom sudu u Šibeniku.

Prethodno je, još prije mjesec dana, Ministarstvo pravosuđa Hrvatske primilo rešenje iz Ministartva pravde BiH, kojim se privremeno izručenje Paravinje dozvoljava.

Nakon hapšenja u Srpcu, Paravinja je prošle godine izručivan u Hrvatsku, a zatim vraćen u BiH, te je u Okružnom sudu u Sokocu osuđen na 34 mjeseca zatvora zbog pokušaja silovanja u Palama 2002. godine. Osim Hrvatske, potražuje ga i Srbija zbog silovanja i pokušaja silovanja, a u toj zemlji pravosnažno je osuđen na četiri i po godine zatvora.

Nakon što stigne u šibenski zatvor, sudija će morati da zakaže raspravu na kojoj Paravinja treba da se izjasni o krivici za ubistvo maloljetnice 7. juna prošle godine, i pokušaj silovanja 25-godišnje autostoperke koju je krajem juna 2010. povezao svojim kamionom.

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/paravinja-izrucen-hrvatskoj/||claudebot