Voditeljke moraju nositi veo i diskretno se šminati

Objavljeno: 15. 2. 2012 u 14:38h

Avganistanske vlasti naložile su voditeljkama da se ne pojavljuju na televizijskim ekranima bez marame na glavi i da se diskretnije šminkaju, javljaju agencije.

Veo uskoro obaveza za sve voditeljke u Avganistanu

U saopštenju avganistansko Ministarstva za kulturu navodi se da je od svih televizijskih mreža zatraženo da zabrane voditeljkama da se pojavljuju na televiziji bez vela i sa jakom šminkom na licu. Od svih voditeljki na avganistanskim televizijskim mrežama zatraženo da poštuju islamske i avganistanske vrijednosti.

“Ministarstvo je ovakvu odluku donijelo pod pritiskom Uleme, najvišeg vjerskog tijela u zemlji”, izjavio je za agenciju Frans pres portparol avganistanskog predsjednika Hamida Karzaija.

Avganistanski mediji, koji u vrijeme talibanskog režima od 1996. do 2001. godine praktično nisu postojali, bili su donedavno prilično slobodni. Od američke invazije 2001. godine u ovoj zemlji osnovano je više od 20 televizijskih stanica.

Avganistanke su sve više zabrinute zbog mogućnosti povratka tvrdokornih islamista u Kabul. U vrijeme talibana, žene su bile izložene represiji – djevojčicama nije bilo dozvoljeno da pohađaju školu, žene nisu smjele da rade, a vjerska policija ih je hapsila ako bi se na ulici pojavile bez burke.

Izvor: Agencija

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/voditeljke-moraju-nositi-veo-i-diskretno-se-sminati/||claudebot