Maya Sar ide na Eurosong

Objavljeno: 15. 2. 2012 u 23:20h

Potpisivanjem ugovora između predstavnika Radio-televizije BiH i kantautorice Maye Sar danas je u Sarajevu ozvaničena odluka da će ova umjetnica predstavljati BiH na 57. takmičenju za pjesmu “Evrovizije” u Bakuu u Azerbejdžanu.

Maya Sar je najavila da pjesma kojom će predstavljati BiH na “Evrosongu 2012” nosi naziv “Korake ti znam”, za koju potpisuje muziku i tekst, dok je aranžman uradio Mahir Sarihodžić.

“Pjesma je karakterno bliska meni i mom senzibilitetu, te na tragu onoga što smo do sada radili. Ekskluzivitet za pjesmu je što će koaranžer biti jedan od vodećih ljudi na italijanskom ‘San Remu’, producent Adriano Pennino. Trudićemo se dostojanstveno predstaviti BiH na ovom prestižnom takmičenju”, rekla je Maya Sar.

Ona je najavila da će dio za spot i pjesmu s gudačkim orkestrom biti sniman u Rimu, a dio u Istanbulu. Cilj je napraviti spoj Istoka i Zapada, tradicije i modernog. U Rimu će u narednom periodu takođe biti urađena i postprodukcija pjesme.

Ugovor su osim Maye Sar potpisali Belmin Karamehmedović, v.d. direktora BHRT, i Muhamed Bakarević, generalni direktor BHRT.

Belmin Karamehmedović izrazio je zadovoljstvo izborom Maye Sar za predstavnicu BiH na “Evrosongu”, te najavio da će ona i cijeli tim imati maksimalnu podršku BHRT u ovom iznimno važnom projektu.

Predstavljanje javnosti pjesme “Korake ti znam” trebalo bi da bude početkom marta, dok će takmičenje za pjesmu “Evrovizije” biti održano 22., 24. i 26. maja.

Izvor: Nezavisne

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/maya-sar-ide-na-eurosong/||claudebot