Ukoliko ne dobije status kandidata, Srbija bi se mogla okrenuti Rusiji

Objavljeno: 15. 2. 2012 u 10:17h

Ministar policije Srbije Ivica Dačić rekao je da bi Evropa napravila veliku grešku ukoliko Srbija u martu ne dobije status kandadata za članstvo u EU i ponovio da bi se Beograd mogao okrenuti Rusiji.

Ivica Dačić

Ivica Dačić

„Ako EU i Amerika ne razumeju naše stavove i uvek su na strani Albanaca, onda je normalno očekivati i da na vlast dođe politička opcija koja će se možda okrenuti Rusiji“, rekao je Dačić.

Na pitanje šta da se radi ako srpska kandidatura opet ne prođe, Dačić je za „Večernje novosti“ ocijenio da je očigledno da u srpskom narodu postoje velike simpatije prema Rusiji i da je sve veći pad popularnosti EU.

„Ako je njihov interes da srpski narod stalno ima osećaj da mu se čini nepravda, hajde sad da vidimo ima li višeg interesa od toga. Šta bi, recimo, bilo da se u Srbiji izgradi ruska vojna baza?“, naveo je Dačić i ocijenio da bi to sigurno bio problem za SAD.

Da Amerikanci imaju interes da se napravi veliki dogovor oko Kosova, kaže Dačić, interes Srbije bi možda i bio da uđe u NATO, ali da je očigledno da oni neće takav dil. Dačić smatra da Ameriku nije briga za izbore u Srbiji.

Govoreći o ispunjavanju uslova za dobijanje statusa kandidata, Dačić je rekao da očekuje da se izlaz nađe u dijalogu sa Prištinom, ali i naveo da Srbija mora da insistira na očuvanju Rezolucije 1244 i asimetričnom predstavljanju Kosova na regionalnim forumima.

Izvor: Agencije

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/dacic-ukoliko-ne-dobije-status-kandidata-srbija-bi-se-mogla-okrenuti-rusiji/||claudebot