Barselona obezbijedila miran revanš

Objavljeno: 15. 2. 2012 u 13:46h

Lionel Mesi, nekoliko minuta prije kraja meča, postiže treći gol za Barselonu i donosi Kataloncima pobjedu za miran revanš na Kamp Nou.

Leverkuzen- Barselona

Leverkuzen- Barselona

Barsa se u početku mučila u Leverkuzenu, ali na kraju ipak je stigla do svoje zaslužene pobjede od 3:1. Dva gola Aleksisa Sančeza i jedan Mesija bili su više nego dovoljni za pobjedu Barse.

Dva različita poluvremena vidjeli smo u Leverkuzenu.

U prvom dijelu igre, uživali smo u kratkim dodavanjima Barse, ali bez previše rezultata. Ipak, šampion Evrope stigao je do prednosti u finišu prvog poluvremena, poslije prvog šuta u okvir gola Lenoa. Strijelac je bio Aleksis Sančez.

Leverkuzen je prvi dio bio izuzetno defanzivan, a Barsa je imala loptu čak 80 odsto igre, što nije donijelo rezultata, bar do finiša prvog poluvremena.

Već na samom početku drugog poluvremena, vidjelo se da će igra obje ekipe biti drugačija. Domaći igrači su znatno ofanzivnije ušli u nastavak, što je pokazao i rezultat. Igrao se 52. minut meča, kada je Kadlec, na asistenciju Ćorluke, odlično skočio i savladao Viktora Valdeza.

Ipak, radost na Bajareni nije dugo trajala. Ponovo je Aleksis Sančez bio precizan. Čileanac se odlično snašao u kaznenom prostoru Leverkuzena i savladao nemoćnog Lenoa.

Mnogo ljepši fudbal prikazan je u ovom dijelu. Leverkuzen je bio u najmanju ruku ravnopravan protivnik šampionu Evrope. Priliku za izjednačenje njemačkog tima propustio je Kastro, koji je u 64. minutu pogodio stativu Valdezovog gola.

U 72. minutu, Leo Mesi je pokazao zbog čega je majstor. Prošao je dva odbrambena igrača protivnika, dokačio loptu preko istrčalog Lenoa, ali ona je završila na stativi Bajerovog gola. Nastavljeni su napadi na obje strane. Prvo pokušavaju domaćini preko svježeg Kislinga, a sa druge strane pokušava i Mesi.

Nekarakteristično za Barsu, nova šansa za goste stiže poslije kornera. Tijago Alkantara u buketu igrača pronalazi Maskerana, koji odlično šutira glavom, ali je ponovo Leno fenomenalno intervenisao.

Kada se bližio kraj meča, Mesi se pobrinuo da pobjeda Barselone bude sigurna. Alveš je odlično prošao po desnoj strani i nesebično asistirao Argentincu, koji je tako postigao svoj 45. gol u evrokupovima.

Revanš meč između Barselone i Leverkuzena igra se sedmog marta na Kamp Nou, a poslije ovakvog rezultata iz prve utakmice, novi duel dve ekipe biće samo formalnost.

Olimpik Lion je pokušao da već na “Žerlanu” riješi duel sa debitantom u nokautfazi APOEL-om, ali su Francuzi uspjli da postignu samo jedan gol iz 13 pokušaja.

‘Bunker’ ekipe Ivana Јovanovića funkcionisao je besprijekorno skoro sat vremena, ali je u 58. minutu Lakazeta ipak pronašao put lopti u ugao gola Kiprana.

Do kraja meča Lion je bio nešto oprezniji, nije srljao kako ne bi primio gol na svom terenu, te će u Nikoziji 7. marta braniti gol prednosti.

Izvor: mag24h

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/barselona-obezbijedila-miran-revans/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])