Studenti se smrzavaju

Objavljeno: 14. 2. 2012 u 10:08h

Stanari prvog i drugog paviljona Studentskog centra “Nikola Tesla” negoduju zbog nepodnošljive hladnoće koja ovih dana vlada u većini soba u kojima borave.

Iako su radijatori u prostorijama topli, termoizolacija na objektima je loša, a prozori dotrajali, što izaziva ogroman gubitak toplotne energije. Nepodnošljivo je pogotovo noću, kada se temperature spuste “duboko” ispod nule, ali je hladnoća prisutna čak i danju.

“Situacija je alarmantna, jer je napolju jako hladno, pa hladnoća ulazi u sobe. Komotno bi u nekim sobama mogli pingvini da borave. Moje kolege oblače deblju garderobu, ali ni to ne pomaže. Neophodno je sanirati fasadu, te ugraditi nove prozore”, pojašnjava Nikola Dronjak, član Studentskog parlamenta Univerziteta u Banjaluci, koji je i stanar Studentskog centra.

Studenti se žale da zimi čak moraju da uče s kapom na glavi, a nerijetko i da obuku jaknu. Neki od njih deke su stavili i na prozore, da, pojašnjavaju, hladnoća manje dopire do prostorija u kojima borave.

Da stanari doma zaista nisu u zavidnoj situaciji, ne poriče ni Milan Komljenović, direktor Studentskog centra “Nikola Tesla” Banjaluka, koji ističe da je stolarija stara više decenija, pa propušta hladnoću.

“Grijanje gradske ‘Toplane’ je odlično, ali to nema dovoljno efekta kada su prozori i vrata dotrajali. Problem je evidentan u prva dva paviljona, odnosno u našim objektima smještenim kod Ekonomskog fakulteta. Nadam se da će u narednom periodu biti iznađena novčana sredstva za rješavanje ovog problema”, naglasio je Komljenović.

Branka Rogač, službenik za odnose s javnošću u Ministarstvu prosvjete i kulture RS, najavljuje da će u saradnji s rukovodstvom Studentskog centra raditi na rješavanju ovog problema, koji, precizira ona, nije od juče, s obzirom na to da stolarija nije mijenjana 40 godina.

“Dosad smo imali značajna ulaganja u sanaciju i opremanje Studentskog centra ‘Nikola Tesla’ i sigurno je da se neće stati s investicijama”, obećava Branka Rogač, te dodaje da je dosad u RS samo u studentski smještaj uloženo oko 15 miliona maraka.

Izvor: Glas Srpske

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/studenti-se-smrzavaju/||claudebot