Španija pokrenula proces protiv Zemunaca

Objavljeno: 12. 2. 2012 u 19:20h

Sudija Nacionalnog suda Španije Fernando Andreu pokrenuo je proces protiv Luke Bojovića i još dva člana Zemunskog klana iz Srbije zbog, kako je navedeno, posjedovanja i čuvanja ratnog arsenala oružja.

Prema pisanju španskih medija, trojica uhapšenih trebali bi se uskoro pojaviti pred istražnim sudijom.

Luka Bojović, Vladimir Milisavljević i Siniša Petrić, optuženi u Srbiji za ubistva i druga teška krivična djela, uhapšeni su devetog februara u Valenciji po potjernici srbijanskog Interpola.

Sudija Andreu će, kako se navodi, uhapšene obavijestiti da je protiv njih otvoren proces i pokrenuti postupak izručenja Srbiji.

Španski list El Mundo piše da je proces pokrenut zbog posjedovanja oružja i municije koji su pronađeni u stanu na devetom spratu u ulici Nino Bravo u kojem je nekoliko mjeseci živio Bojović.

Policija je pronašla tri automatske puške, devet poluatomatskih pištolja, jedan mali pištolj, sačmaru, prigušivače, punjače, veliku količinu municije i više od pola miliona eura.

Ministarstvo vanjskih poslova Španije je potvrdilo da je u stanu gde je živio Bojović pronađena veća količina oružja, prenosi AP.

Španski mediji navode da su uhapšeni bili članovi paravojne grupe Arkanovi tigrovi, poznate po okrutnosti tokom ratova na Balkanu.

U španskim medijima ističe se da je Milisavljević je povezan sa ubistvom premijera Srbije Zorana Ðinđića, dok Petrića opisuju kao jednog od ubica kriminalnog klana.

Pored toga, istaknuto je da je Bojović šef mafijaškog Zemunskog klana koji se povezuje sa brojnim ubistvima, te da ga traže pravosudni organi više zemalja i srbijanski Interpol.

Bojović i njegova porodica živjeli su u gradovima Alicante i Las Palmas. Bojovićev pomoćnik Milisavljević je putovao iz Las Palmasa u Madrid, a potom u Valenciju da bi se sastao sa šefom u jednom restoranu u centru Valencije i tom prilikom su uhapšeni.

Izvor: Aljazeera

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/spanija-pokrenula-proces-protiv-zemunaca/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])