Zašto žene lažu o kilaži?

Objavljeno: 10. 2. 2012 u 20:07h

Dvije trećine žena laže o svojoj kilaži i smatra se da govore da imaju oko 4 kg manje nego što je to zaista slučaj. Zašto to rade?

Istraživači su otkrili da milioni žena smanjuju svoju stvarnu kilažu kada razgovaraju sa partnerom, drugaricom pa čak i sa mamom.

Žene prosječno sebi oduzimaju oko 4 kg, a neke čak i do 10 kilograma.

Upravo zbog tih laži, četvrtina žena ni ne zna koja je njihova prava težina i često kupuju pogrešne veličine odjevnih predmeta.

Studija sprovedena na oko 2.000 žena piše da dame lažu čak i oko veličine haljina, brusa pa i broja cipela.

“Većina ljudi priznaje da ponekad kažu malu, bijelu bezazlenu laž, kada je riječ o njihovom tijelu i težini ali to što žene toliko često govore neistinu je pomalo sramotno,” smatra Vinsent Li, autor istraživanja. Naročito je zabrinjavajuće ako i one same počinju da vjeruju u svoje priče. Većina žena priznaje da u razgovorima “skinu” sebi jedan konfekcijski broj, ali 1 od 5 tvrdi da nose dva broja manje nego što je to zaista slučaj.

A neke idu toliko daleko da odmah bacaju etikete sa nove odjeće, kako niko ne bi vidio koju veličinu su kupile.

Pored kilaže, pripadnice ljepšeg pola često tvrde i da su više nego što jesu, konstantno dodajući sebi par centimetara.

Izvor: B92

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/zasto-zene-lazu-o-kilazi/||claudebot