Taksa za žabe i puževe

Objavljeno: 9. 2. 2012 u 09:55h

Bugarska opština Haskovo usvojila je odluku da se lov žaba, sakupljanje puževa i gljiva, kao i šišarki i lišća sa šumskog drveća ubuduće plaća, pišu bugarski mediji.

Puž

Puž

Naknada je simbolična, a uvedena je radi neselektivne eksploatacije šumskih darova.

Ljubitelji žaba za kilogram ulova moraće da plate 0,15 evra, za kilograma puževa 0,07 evra, a za rakove 0,20 evra.

Prema usvojenom cjenovniku, za kilogram sakupljenog lišća od oraha moraće da se plati 0,01 evro, a za lišće sa ostalog drveća 0,02 evra.

Za kilogram šišarki sa sjemenom potrebno je izdvojiti 0,07 evra, a za kilogram praznih šišarki tri puta manje.
Sakupljanje grančica takođe se naplaćuje, i to 0,07 evra po komadu. Drenovo pruće se naplaćuje isto toliko, ali ne po komadu, nego po metru.
Opštinska komunalna policija u Haskovu već je konfiskovala nekoliko zaprežnih kola sa suvim granama drveća.

Izvor Agencije

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/taksa-za-zabe-i-puzeve/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])