Preko sto terorističkih sajtova

Objavljeno: 8. 2. 2012 u 10:55h

Prema procjenama bezbjednosnih agencija BiH, u Bosni i Hercegovini postoji više od 100 raznih sajtova na kojima se veliča terorizam.

Posebno zanimljiv dio sajtova su forumi, na kojima se podržavaju akcije Al Kaide, kao i teroristički napadi u svijetu.

Na temu sajber terorizma u utorak je u Banjaluci govorio i zamjenik javnog tužioca iz Ministarstva pravde Belgije, Jan Kerkof. Najbitnije kod borbe protiv sajber terorizma, koji je globalna prijetnja, kaže on, jeste to da treba djelovati ujedinjenim snagama policijskih struktura na prostoru cijele Evropske unije.

Prema riječima direktora Odjeljenja javne bezbijednosti MUP-a Italije, Stefana Ziredua, Evropska unija i Tehnički instrument Evropske komisije (TAIEKS) zadovoljni su otvaranjem novog kanala razmjene informacija, zbog potrebe da se sve policijske istrage protiv ove globalne prijetnje vode na jedinstvenom evropskom nivou.

“U Srpskoj postoji mnogo znanja u oblasti borbe protiv sajber terorizma, ali da bismo se svi zaštitili, nije dovoljno da ono ostane samo u okviru Srpske”, rekao je Ziredu.

Jovo Marković, načelnik Jedinice za operativnu i tehničku podršku MUP-a Republike Srpske, podsjeća da je MUP odavno počeo s radom u borbi protiv sajber terorizma, u okviru koje je prije dvije godine formirana i posebna jedinica za visokotehnološki kriminalitet.

Izvor: B92

 

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/preko-sto-teroristickih-sajtova/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])