KOLAPS NA HIRURGIJI: Više od 12 časova bez odvoda u kanalizaciju!

Objavljeno: 8. 2. 2012 u 13:25h

Najveća hirurgija u Srpskoj više od 12 časova bez odvoda u kanalizaciju. Glavna kanalizaciona cijev izlila se u prizemlje zgrade. Osim što osoblje danima po hodnicima nosi deke da pokrije pacijente, po prizemlju nose i kante sa vodom iz kanalizacije. Svi su u šoku.

„Možete misliti kako jedna takva kontaminacija sa otpadnim vodama može da se poveže sa klinikom za neurohirurgiju, sa sterilnim ranama, sterilnim vešom, previjalištem koje mora biti sterilno. Mi smo zaista van sebe“, kaže Vesna Ivanišević, načelnik Klinike za neurohirurgiju.

Komunalci su sa vozilima stigli jutros i otčepili kanalizaciju. Ranije nisu mogli doći, jer su vozila bila zaleđena. Čekajući na pomoć, da se stanje ne bi pogoršalo, sinoć su u zgradi zavrnute sve vertikalne kanalizacione cijevi. Osim hladnoće koju osjećaju u kostima pokrivajući se čime stignu, pacijenti su onemogućeni da odu i do toaleta.

„Jako je hladno, evo vidite da sam u bademantilu, jakni, jorganu, grijanje slabo, evo i infuzije grijem ispod pazuha“, objašnjava Milena Krnetić.

„Hladnoća i noću i danju. Kupatila nemamo, možete otići vidjeti, nemamo gdje u WC. Neuredno brate“, kaže za ATV Zoran Ljepić.

Isporuka toplote u 40 godina staroj montažnoj zgradi tehnički je skoro i onemogućena. Zbog straha da će doći i do požara od loših elektroinstalacija, ne smiju paliti ni grijalice.

„Mi moramo da funkcionišemo bez obzira na uslove, na aparaturu. Hirurgija će funkcionisati“, ističe Zoran Aleksić, direktora za medicinske poslove KC Banjaluka.

Zbog hladnoće su se razboljeli i doktori. S obzirom da riješenja u njihovoj zgradi nema, prinuđeni su da čekaju toplije vrijeme sa strahom da se problemi neće pogoršati.

Na banjalučkoj hirurgiji havarija ne prestaje. Prije par mjeseci bitku su vodili sa nestašicom vode. Jedina nada je preseljenje na novu lokaciju.

Izvor: ATV

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/kolaps-na-hirurgiji-vise-od-12-casova-bez-odvoda-u-kanalizaciju/||claudebot