Potres 6,7 stepeni

Objavljeno: 6. 2. 2012 u 10:11h

Jedno dijete je izgubilo život i izdato je upozorenje na cunami nakon zemljotresa jačine 6,7 stepeni Rihterove skale, koji je pogodio oblast kod centralnog filipinskog ostrva Negros, saopštio je američki Geološki institut.

Potres na Filipinima

Potres na Filipinima

Filipinski Institut za vulkanologiju i seizmologiju upozorio je stanovnike duž priobalnih oblasti da budu oprezni zbog nadolazećih talasa nakon što je uzbuna podignuta na nivo dva.

“Moguća je šteta u oblastima pogođenim zemljotresom jačine najmanje pet stepeni”, rekao je šef Instituta Renato Solidum.
Nije naređena evakuacija nakon zemljotresa koji je bio na dubini od 10 kilometara, pet kilometara od mjesta Tajasan. Institut je, takođe, upozorio da lošije izgrađene i slabije građevine mogu pretrpjeti štetu.

Američki Pacifički centar za upozorenje na cunami saopštio je da se ne očekuje cunami na cijelom Pacifiku.

Oko 30 minutra nakon glavnog uslijedila su dva manja potresa jačine 4,8 i 5,6 stepeni Rihtera.

Izvor: Agencije

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/potres-67-stepeni/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])