“Laureus” za Novaka Đokovića!

Objavljeno: 6. 2. 2012 u 22:24h

Srpski teniser Novak Đoković dobio je nagradu “Laureus” sportske akademije za najboljeg sportistu u 2011. godini!

Novak i Jelena

Đoković je prestižnu nagradu dobio ispred australijskog bicikliste Kadela Evansa, a nominovani su bili još Lionel Mesi, Dirk Novicki, Sebastijan Fetel i Usain Bolt.

Đoković je u 2011. godini osvojio tri Gren slem titule (Australijan open, Vimbldon, US Open) i postao najbolji teniser svijeta.

Novak je ovu nagradu na ceremoniji u Londonu dobio samo nedelju dana nakon osvajanja Australijen opena čime je postao peti teniser u Open eri koji je stigao do tri uzastopna Gren slema.

Nagradu za najbolji tim u prethodnoj godini dobio je Fudbalski klub Barselona koja je postala prvak Španije, Evrope i svijeta. Nagradu za najbolju sportistkinju u 2011. dobila je kenijska dugoprugašica Vivijen Čerijot koja je postala prvak svijeta na pet i 10 hiljada metara.

Nagrada Laureus dodjeljuje se od 2001. godine; jedna je od najprestižnijih, a porede je sa nagradom američke filmske akademije “Oskarom”. Osvajače nagrada izabralo je 47 sportskih zvijezda članova “Laureus” sportske akademije.

Izvor:B92

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/laureus-za-novaka-dokovica/||claudebot