Stiže američki rimejk britanske serije “Mućke”

Objavljeno: 3. 2. 2012 u 15:00h

Ser Dejvid Džejson, koji tumači ulogu Delboja u seriji “Mućke”, smatra da američki rimejk ove kultne britanske serije neće dostići uspjeh originalne verzije, ali i ističe da bi volio da vidi Džonija Depa u ulozi starijeg brata Troter.

Mućke

Džejson je za Bi-Bi-Si ocijenio da će amerikanizacijom biti uništen koncept serije “Mućke” i istakao da britanski smisao za humor nije moguće “prevesti”.

“Serija je prema humoru toliko britanska da je i Britancima trebalo vremena da zapamte sve fraze”, rekao je glumac i dodao da nema predstavu koju riječ bi Amerikanci mogli da upotrijebe za britanski izraz “tupadžija”.

Mada ga ova ideja ne oduševljava, Džejson smatra da bi uloga Delboja od američkih glumaca najbolje pristajala Džoniju Depu.

Na adaptaciji serije “Mućke” za američku televiziju Ej-Bi-Si rade Stiven Kreg i Brajan Bredli.

Seriju “Mućke” (Only Fools and Horses) napisao je i kreirao Džon Salivan, a emitovana na Bi-Bi-Si-ju.

Naslov serije je zasnovan na staroj engleskoj poslovici: “Samo budale i konji rade” (engl. Only fools and horses work for a living) kojom se aludira na stalna nastojanja glavnih likova u seriji da izbegavaju posao i plaćanje poreza.

U anketi Bi-Bi-Sija iz 2004. godine “Mućke” su proglašene za najbolju situacionu komediju svih vremena.

Izvor: Agencije

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/stize-americki-rimejk-britanske-serije-mucke/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])