Snježne padavine otežavaju saobraćaj

Objavljeno: 3. 2. 2012 u 19:43h

Na putevima u Republici Srpskoj i Federaciji BiH zbog novih snježnih padavina večeras se saobraća otežano i usporeno, situaciju dodatno otežava povremeno jak vjetar koji stvara snježne nanose, dok u Hercegovini pada i kiša koja se ledi pri tlu.

Zavejane-ulice-Banjaluke-banjaluka.com

Dežurne ekipe preduzeća za puteve su na terenu, ali snijeg koji pada otežava njihov rad, ističu iz Auto-moto saveza Republike Srpske. Vozači se upozoravaju da je zbog izrazito niskih temperatura usporeno djelovanje posipnog materijala, te da na put ne kreću bez veće potrebe.

Na području Neuma i Ravnog za saobraćaj su zatvoreni svi regionalni i lokalni putevi. Zatvoren je i regionalni put Glamoč – Drvar.
Na magistralnom putu Doboj – Derventa preko prevoja Modran i Rabić ne preporučuje se saobraćanje teretnim vozilima. Za teretna vozila sa prikolicom i za šlepere preko svih prevoja obavezna je upotreba lanaca.
Federalno Ministarstvo prometa i komunikacija izdalo je rješenje kojim je proglašavaju zimski uslovi za vožnju na svim magistralnim putevima na području FBiH, te se zabranjuje kretanje za zglobne autobuse, teretna vozila, teretna vozila sa prikolicom i šlepere.

Na graničnim prelazima nema dužih čekanja na prelazak granice.

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/snjezne-padavine-otezavaju-saobracaj/||claudebot