Raste broj žrtava hladnoće

Objavljeno: 3. 2. 2012 u 14:32h

Hladni talas koji je zahvatio Evropu odnosi sve veći broj ljudskih života, a samo u Ukrajini se, u toku posljednja 24 časa, smrzlo više od 100 stanovnika.

U Ukrajini je tokom prethodnog dana i noći hladni talas odnio još 38 života, pa je broj žrtava ledenog vremena u ovoj državi dostigao 101, saopštilo je danas Ministarstvo za vanredne situacije.

Ova bivša sovjetska republika izložena je najhladnijoj zimi u toku posljednjih šest godina. Temperatura noću ovih dana pada na minus 33 stepeni Celzijusovih.

Osam lica umrlo je od hladnoće u toku posljednja 24 časa u Poljskoj, gdje se na jugoistoku zemlje živa u termometru spuštala i do 35 stepeni Celzijusovih ispod nule.

U ovoj zemlji je od početka hladnog talasa, koji je započeo prije osam dana, 37 lica umrlo od hipotermije.

U Rumuniji su registrovana dva nova smrtna slučaja, čime je broj umrlih povećan na 24, navodi Ministarstvo zdravlja.

Oko 380 škola u 29 regiona u Rumuniji danas je zatvoreno zbog hladnoće, jer je blokirano više desetina puteva.

Mediji u Bugarskoj navode da je umrlo još šest lica, pa je ukupan broj umrlih u ovoj zemlji povećan na 16. Više od 1000 škola zatvoreno je već treći dan zaredom, a u blizini luke “Ruse” led na Dunavu se povećala na 60 odsto površine.

U Češkoj broj umrlih se povećao na šest nakon što je juče u svojoj kući u jednom selu na jugoistoku pronađeno tijelo 59-godišnjeg muškarca.

Živa u termometru spustila se na minus 38,1 stepeni Celzijusovih u planinskom lancu Sumava, na jugozapadu zemlje.

U Slovačkoj je od hipotermije umrlo troje ljudi, dok je hiljade ostalo bez struje u sjeveroistočnom dijelu zemlje, gdje je temperatura iznosila minus 28 stepeni Celzijusovih.

U Rusiji su od januara od hladnoće umrla 64 lica, navodi Ministarstvo zdravlja.

U Moskvi je danas registrovana temperatura od minus 25 stepeni Celzijusovih dok je u Jakutiji – istočnom Sibiru zabilježeno čak minus 50 stepeni Celzijusovih.

Izvor: Agencije

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/raste-broj-zrtava-hladnoce/||claudebot