Najniža žena na svijetu zaplovila političkim vodama

Objavljeno: 3. 2. 2012 u 12:57h

Indijka Džjoti Amge, visoka svega 62,8 centimetara, otkrila je svoje velike ambicije nakon što se okrenula politici i postala aktivista u izbornoj kampanji.

Jyoti Amge

Džjoti Amge je podržala kandidate desno orijentisane partije Maharštra navnirman sena (MNS), uoči predstojećih lokalnih izbora u Mumbaju.

Na mitingu MNS, održanom početkom nedjelje, pružila je podršku pristalicama ove partije. Rvač poznat kao “Veliki Hali”, visok 215 centimetara, podigao je sićušnu Amge u vazduh, a ona je zadovoljno pozdravljala okupljene.

Amge je drago što se politički aktivirala, ali ipak strahuje da bi zbog svog malog rasta mogla da postane suviše popularna.

“Jedan od problema sa kojima se suočavate kada ste poznati jeste to što vas ljudi progone gdje god da se nađete. Mnogi postavljaju neprijatna pitanja. Da nisam najmanja žena na svijetu, ne bih postala poznata”, kaže Amge.

Džjoti Amge je zvanično proglašena najmanjom ženom na svijetu na dan kada je postala punoljetna, ušavši u Ginisovu knjigu rekorda. Njoj je dijagnoziran poremećaj ahondroplazija, zbog kojeg je poslije prvog rođendana gotovo potpuno prestala da raste. U poslednje dvije godine porasla je za manje od jednog centimetra i vjerovatno više neće rasti. Kosti su joj veoma krhke i biće joj potrebna njega tokom cijelog života.

Kao tinejdžerka je pohađala nastavu u Nagpuru, gdje je sjedila u klupici napravljenoj specijalno za nju, ali kaže da su se ostali učenici prema njoj sasvim normalno ponašali. U svom domu spava u specijalnom malom krevetu i koristi pribor primjeren njenoj visini.

Izvor: Blic

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/najniza-zena-na-svijetu-zaplovila-politickim-vodama/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])