Gadafijeva krvava košulja i vjenčani prsten na aukciji

Objavljeno: 3. 2. 2012 u 18:15h

Libijski državljanin Ahmed Varfali objavio je da posjeduje i da želi da proda srebrni vjenčani prsten svrgnutog libijskog lidera Moamera el Gadafija, kao i okrvavljenu košulju bež boje u kojoj je Gadafi zlostavljan i ubijen nakon što je izvučen iz odvodne cijevi u kojoj se krio, u blizini svog rodnog grada Sirta.

Muammar  al Gaddafi

Muammar al Gaddafi

Za ova dva predmeta Vafali kao početnu cijenu traži dva miliona dolara, a smatra da bi dobio i više kada bi mogao da ih iznese na aukciju u Evropi. Kao dokaz da su stvari zaista u njegovom vlasništvu, na sajt ArabsToday.net je postavio fotografiju prstena, na kojoj se vidi ugravirani datum Gadafijevog vjenčanja sa suprugom Safijom, 10. septembar 1970.

U Libiji, koju i nakon Gadafijeve smrti potresaju građanski sukobi i borba za vlast, ova ponuda izaziva kontroverzne reakcije.

Izvor:Blic

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/gadafijeva-krvava-kosulja-i-vjencani-prsten-na-aukciji/||claudebot