Vojvođani oduševljeni gradom od kamena

Objavljeno: 2. 2. 2012 u 20:30h

Prva grupa turista danas je organizovano posjetila gradilište Andrićgrada na ušću Rzava u Drinu u Višegradu.

Andrićgrad u Višegradu

Andrićgrad je posjetila grupa od 65 Vojvođana, agronoma koji prisustvuju seminaru na Zlatiboru.

“Ovo je prva organizovana zvanična i najavljena posjeta jedne turističke grupe Andrićgradu čiji se obrisi uveliko naslućuju. Pod krov je stavljena zgrada pozorišta, bioskopa, ulazne kapije, zanatskog centra, opštinske administracije, a u toku je gradnja hotela i Andrićevog instituta”, rekao je turistima šef gradilišta inžinjer Radomir Stojić.

Gosti su se interesovali za namjenu pojedinih objekata i ideju režisera Emira Kusturice da izgradi grad u gradu.

Milan Jocić iz Opova kaže da je oduševljen lokacijom budućeg grada i onim što je dosad urađeno i da će sigurno doći na otvaranje.

Tamara Cano iz Bačkog Petrovog Sela kaže da u Vojvodini s pažnjom prate šta se gradi u Višegradu i da je polaskana činjenicom što je u prvoj zvaničnoj turističkoj grupi koja ovdje dolazi.

Iako je temparatura ispod nule građevinari obavljaju radove na zgradi hotela i robne kuće u gradu koji niče u čast nobelovca Ive Andrića.

Turisti iz Vojvodine posjetili su i Spomen-učionicu Ive Andrića i most Mehmed-paše Sokolovića na Drini.

Izvor: Agencije

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/vojvodani-odusevljeni-gradom-od-kamena/||claudebot