Uskoro pravoslavni krst na Mont Everestu

Objavljeno: 31. 1. 2012 u 13:02h

Poznati ruski pustolov Fjodor Konjuhov (60) planira da se u maju popne na Mont Everest (8848) i tamo postavi mali pravoslavni krst, što će biti drugi put da osvoji ovaj najviši vrh na svijetu, prenosi agencija “Ria Novosti”.

Mont Everest

“U decembru 2011. godine proslavio sam 60. rođendan. Želim da još jednom pokušam da se popnem na ovaj vrh i postavim mali pravoslavni krst”, izjavio je Konjuhov, koji je i sveštenik Ruske pravoslavne crkve.

U maju 1982. godine sovjetska ekipa uspjela je da se popne na Mont Everest. U maju 1992. godine ovaj vrh je osvojila i ruska ekipa u kojoj je bio Konjuhov.

Konjuhov je poznat po tome što je do sada šest puta oplovio Zemljinu kuglu, 14 puta prešao Atlantik, od toga jednom na vesla, obišao jedrilicom Južni Pol, a na Sjeverni pol izlazio na skijama i psećoj zaprezi.

Do sada je imao više od 40 jedinstvenih putovanja, a svoju viziju svijeta izražava slikama i knjigama. Jedini je čovjek koji je osvojio pet ekstremnih polova planete – Severni i Južni pol, Arktički Pol, Mont Everest i Rt Horn. Sa njim na komandnom mjestu, ni talasi nisu prepreka.

U čast 60. rođendana Konjuhova otvorena je izložba grafičkih radova u Morskom državnom univerzitetu u Vladivostoku.

Izvor: Agencije

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/uskoro-pravoslavni-krst-na-mont-everestu/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])