Potraga za nestalim

Objavljeno: 30. 1. 2012 u 13:50h

Potraga za nestalim u snježnim smetovima u Srbiji biće nastavljena, iako postoji sumnja da oni više nisu živi, izjavio je Goran Nikolić iz Sektora za vanredne situacije MUP-a Srbije.

 On je za beogradske medije rekao da strahuju za živote nestalih, jer su prethodne noći bile izuzetno niske temperature.

U opštini Medveđa traga se za Radosavom Perovićem (72), a na padinama Suvobora za Milutinom Nikolićem (75) koji je nestao prije pet dana.

U 14 opština proglašena je vanredna situacija, a najteže je u krajevima gdje nema elektične energije i pročišćenih puteva, a noćas su bile veoma niske temperature, pogotovu u planinskim predjelima.

Prema riječima Nikolića, u Bajinoj Bašti 150 domaćinstava nema struju i “Elektrodistribucija” je najavila da će do kraja dana osposobiti sistem, dok u Crnoj Travi 50 domaćinstava nema trenutno električnu energiju.

Zbog zavejanih puteva poljoprivredni proizvođači u tri sela na padinama Maljena prosuli su oko 6 000 litara neupotrebljenog mlijeka, jer otkupljivači nisu mogli da ga preuzmu.

Zbog veoma niske temperature, velika je opasnost od poledice, a prema podacima Auto-moto saveza, najkritičnije dionice pod ledom su u regionu Kruševca, Kraljeva, Kragujevca i Bajine Bašte.

Iz Hidrometeorološkog zavoda Srbije najavljuju da će ledeni period biti nastavljen i da će temperatura ostati u minusu u narednih 10 dana.

Izvor: Agencije

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/potraga-za-nestalim/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])