Na Han Pijesku proglašeno stanje elementarne nepogode

Objavljeno: 25. 1. 2012 u 14:15h

Načelnik opštine Han Pijesak Goran Ašonja proglasio je stanje elementarne nepogode zbog velikih snježnih padavina koje su prouzrokovale kvar na dalekovodima, pa je 600 domaćinstava ostalo bez električne energije i vode.

Iz Republičke uprave civilne zaštite saopšteno je da visina snijega na Han Pijesku dostiže jedan metar, te da je za 14.30 zakazana sjednica Opštinskog štaba Civilne zaštite kojoj će prisustvovati i načelnik Područnog odjeljenja Civilne zaštite Sokolac.

Na području regije Sokolac svi magistralni i regionalni putni pravci su prohodni, dok je u višim planinskim predjelima i preko planinskih prevoja saobraćaj otežan.

U opštini Kalinovik visina snijega je 55 centimetara, a neprohodan je putni pravac preko prevoja Morine, dok je u opštini Sokolac visina snijega 45 centimetara, a lokalni putevi su od sinoć neprohodni i radi se na njihovom raščišćavanju.

U većini opština na području regije Banjaluka stanje je normalno i vozila saobraćaju nesmetano, osim područja opštine Kneževo, gdje je visina snijega u gradu 60 centimetara, ali je očišćen regionalni put, dok se lokalni čiste po planu.

Na području opštine Mrkonjić Grad na regionalnim putevima vozila saobraćaju normalno, dok se lokalni putevi čiste prema planu.

U opštini Srebrenica visina snijega u gradu iznosi od 20 do 30 centimetara, a u brdskim predjelima od 40 do 50 centimetara, dok je snabdijevanje električnom energijom otežano.

Trenutno su bez električne energije Mjesna zajednica Sućeska, naselje Klotjevac i mjesna zajednica Radoševići. Ekipe su na terenu i otklanjaju kvar.

Stanje na području regije Trebinje je redovno, a na području opštine Nevesinje visina snijega iznosi oko osam centimetara, a u Gacku oko sedam centimetara.

Na prevoju Čemerno visina snijega je oko 60 centimetara, dok put Nevesinje – Kalinovik, preko prevoja Morine nije prohodan.

Na području Područnog odjeljenja civilne zaštite Doboj svi putevi su prohodni, a prosječna dnevna temperatura iznosi oko pet stepena Celzijusa.

Izvor: SRNA

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/na-han-pijesku-proglaseno-stanje-elementarne-nepogode/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])