Prošlogodišnji prosjek 809 KM

Objavljeno: 23. 1. 2012 u 14:32h

Prosječna neto plata u Republici Srpskoj u prošloj godini bila je 809 KM i nominalno je veća za 3,2 odsto, a realno je manja za 0,7 odsto nego u 2010. godini, podaci su Zavoda za statistiku Srpske.

Najveća primanja u prošloj godini u neto prosjeku od 1.252 KM imali su zaposleni u finansijskom posredovanju, zatim slijede sektori državne uprave, odbrane i obaveznog socijalnog osiguranja sa neto prosjekom od 1.063 KM, te sektor zdravstvenog i socijalnog rada sa prosjekom od 1.031 KM.

Najmanja primanja imali su zaposleni u prerađivačkoj industriji sa neto prosjekom od 572 KM, te u ugostiteljstvu sa prosjekom od 549 KM.

Prosječna bruto plata u prošloj godini iznosila je 1.326 KM.

Izvor: SRNA

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/proslogodisnji-prosjek-809-km/||claudebot