Plan izgradnje javne rasvjete

Objavljeno: 23. 1. 2012 u 16:27h

U ovoj godini planirana je izgradnja javne rasvjete u dijelovima ulicama: Ravnogorske, Beogradske, Miše Stupara, Svetozara Ćorovića, Bogdana Žerajića, Momčila Popovića, Jovice Savinovića, Kralja Petra II Karađorđevića, Vasilija Ostroškog, Branka Popovića, Debeljačko polje, Stevana Bulajića, Uroša Drenovića i Ciglanskoj, te u ograncima ulica Majevičke, Nenada Kostića, Skendera Kulenovića, Dobojske i Karađorđeve. Za ovu namjenu iz budžeta Grada biće izdvojeno 270.000 KM.

Rekonstrukcija rasvjete planirana je u ulicama: Nikole Pašića-plato; Frana Supila; Majke Kristine; Popa Jovice; Braće Podgornika-dio; Manjačkih Ustanika. Planirana vrijednost radova je 100.000 KM. Takođe, predviđena je izgradnja rasvjete uz učešće građana za šta su planirana sredstva u iznosu od 30.000 KM.

Naime, za izgradnju i rekonstrukciju javne rasvjete na području grada protekle godine je izdvojeno 195.162 KM, podaci su Odjeljenja za komunalne i stambene poslove i poslove saobraćaja Administrativne službe Grada. Nova rasvjeta je izgrađena u  dijelovima ulica: Slobodana Dubočanina, Tuzlanske, Subotičke, Vida Nježića, Ljevčanske, Moslovačke, te u parku u naselju Borik, između ulica Relje Krilatice i Rade Vranješević. Vrijednost radova iznosi 79.248 KM.
Istovremeno, rekonstruisana je javna rasvjeta u ulicama: Rade Vranješević, Muhameda Mehmedbašića, Cetinjskoj, Manjačkih ustanika, te Sokolovcu. Za ovu namjenu utrošeno je 93.272 KM.

U izgradnji javne rasvjete u 2011. godini učestvovali su i građani Potkozarske ulice, Puta srpskih branilaca, te ulica Velibora Janjetovića i Nenada Kostića, koji su finansirali 40% vrijednosti radova u pomenutim ulicama, u ukupnoj dužini od 840 metara. Vrijednost ovih radova iznosi 12.721 KM. Krajem decembra su završeni radovi na izgradnji javne rasvjete, takođe uz učešće građana u dijelovima ulica: Jovana Bijelića, Puta srpskih branilaca, Nenada Kostića i Kosovske, u ukupnoj dužini od 600 metara. Vrijednost radova obavljenih radova je 9.920 KM.

Izvor: ASBL

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/plan-izgradnje-javne-rasvjete/||claudebot