Spriječen nezakonit uvoz „vijagre“ vrijedne 35. 000 KM

Objavljeno: 22. 1. 2012 u 16:52h

Službenici Uprave za indirektno oporezivanje BiH spriječili su pokušaj nezakonitog uvoza iz Indije u BiH 1 400 komada tableta “vijagra“, ukupne tržišne vrijednosti oko 35.000 KM.

viagra

U saopštenju iz Uprave za indirektno oporezivanje BiH navodi se da su tablete “vijagra“ bile upakovane u više manjih pošiljki adresiranih na fizička lica sa mjestom prebivališta u BiH.

„Za `vijagru` nisu postajale odgovarajuće dozvole i saglasnosti ovlaštenih državnih i entitetskih inspekcijskih službi, bez kojih je uvoz ovakve robe zabranjen“, ističe se u saopštenju.

Pokušaj nelegalnog uvoza ovih tableta otkrili su ovlašteni službenici Uprave za indirektno oporezivanje BiH u Carinskom referatu Pošta Sarajevo, detaljnim pregledom pošiljki u specijalizovanom vozilu za skeniranje robe.

Roba je privremeno oduzeta, a protiv odgovornih biće pokrenuti zakonom predviđeni postupci pred pravosudnim organima.

Uprava za indirektno oporezivanje BiH pozvala je građane da na otvorenu liniju 080 02 06 07 besplatno i anonimno prijave svaki oblik utaje carine ili PDV-a, kao i poreske obveznike da prijave ako su imali bilo kakve neprijatnosti sa carinskim službenicima ili poreskim inspektorima Uprave.

Izvor: ATV

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/sprijecen-nezakonit-uvoz-%e2%80%9evijagre%e2%80%9c-vrijedne-35-000-km/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])