Srbija pobijedila Hrvatsku za treći trijumf na EP

Objavljeno: 19. 1. 2012 u 19:49h

Vaterpolo reprezentacija Srbije pobijedila je večeras Hrvatsku sa 15:12 (2:2, 6:4, 3:3, 4:3) u utakmici trećeg kola Grupe B Evropskog prvenstva u Ajndhovenu.

Srbija - Hrvatska

Izabranici selektora Dejana Udovičića prethodno su savladali Njemačku sa 13:12 i Španiju sa 8:5, a u 4. kolu igraće u subotu u 13.00 protiv Rumunije.

Srbija je jedina u Grupi B sa sve tri pobjede u dosadašnjem dijelu turnira.

Najefikasniji igrač večerašnje utakmice bio je Sandro Sukno iz hrvatske reprezentacije sa četiri gola, dok je Srbiju predvodio Vanja Udovičić sa tri.

Po dva gola u pobjedničkoj ekipi postigli su Miloš Ćuk, Stefan Mitrović, Duško Pijetlović i Filip Filipović, a po jedan Milan Aleksić, Slobodan Nikić, Andrija Prlainović i Živko Gocić.

Odličnim odbranama istakao se golman Srbije Slobodan Soro.

Početak meča pripao je Hrvatskoj, koja je vodila sa 1:0 i 2:1, ali je prva četvrtina, ipak, završena neriješeno.

U drugih osam minuta dominirao je Vanja Udovičić koji je postigao tri gola i donio preokret u korist Srbije. Prvi gol u drugoj četvrtini ponovo su postigli Hrvati, ali je onda uslijedila odlična igra u odbrani srpske reprezentacije i golovi iz kontranapada.

Vaterpolisti Srbije u trećoj četvrtini prvi put su poveli sa četiri gola razlike (10:6), ali su Hrvati do kraja te dionice uspjeli da smanje na dva pogotka zaostatka (11:9).

U finišu treće četvrtine selektor Srbije Dejan Udovičić isključen je zbog prigovora, pa je posljednjih osam minuta meča posmatrao sa tribina.

Reprezentativci Hrvatske uspjeli su da početkom četvrte dionice preko Sukna smanje na gol razlike – 11:10, ali je onda uslijedila serija Srbije od 3:0.

Finiš utakmice obilježila je gruba igra hrvatskih vaterpolista, a posebno Nikše Dobuda koji je isključen bez prava zamjene zbog udaranja Filipa Filipovića pesnicom u lice.

Izvor: BETA

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/srbija-pobijedila-hrvatsku-za-treci-trijumf-na-ep/||claudebot