Kontrola vozača koji voze pod dejstvom alkohola

Objavljeno: 19. 1. 2012 u 18:09h

Policija Republike Srpske od 20. do 22. januara pojačano će kontrolisati vozače koji upravljaju vozilom pod dejstvom alkohola.

U Republici Srpskoj je u 2011. godini kod 1 115 saobraćajnih nesreća utvrđeno da su učesnici bili pod uticajem alkohola.

S obzirom da je upravljanje vozilom pod uticajem alkohola i dalje u većoj mjeri prisutno na našim putevima i često dovodi do nastanka saobraćajnih nezgoda i sa najtežim posljedicama, MUP RS će od 20. do 22. januara sprovesti ”Republičku akciju pojačane kontrole vozača koji upravljaju vozilom pod djelovanjem alkohola”, saopšteno je iz Kabineta direktora Policije.

Policija je u 2011. godini iz saobraćaja isključila 22 741 vozača, a zbog vožnje pod dejstvom alkohola 18 164 vozača, što je za 1 707 vozača ili 10 odsto više nego u 2010. godini.

U Republici Srpskoj u prošloj godini evidentirano je 9 378 saobraćajnih nezgoda u kojima su poginula 163 lica, teško povrijeđeno 702, a lakše 2 517 lica.

Iz MUP RS apeluju na vozače motornih vozila da budu odgovorni i da ne voze ukoliko su konzumirali alkohol, jer vožnja pod uticajem alkohola u većini slučajeva za posljedicu ima i nastajanje saobraćajnih nezgoda sa povrijeđenim i poginulim licima.

Izvor: Nezavisne novine

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/kontrola-vozaca-koji-voze-pod-dejstvom-alkohola/||claudebot