Nadal i Federer lako do trećeg kola

Objavljeno: 18. 1. 2012 u 15:34h

Drugi teniser svijeta Rafael Nadal plasirao se u treće kolo Australijan opena nakon što je danas savladao Nijemca Tomija Hasa sa 3:0 (6:4 6:3 6:4) u setovima, dok je Rodžer Federer prošao u sljedeću rundu bez borbe jer mu je Andreas Bek predao meč zbog povrede.

Nadal i Federer

Nadal, koji ima problema s povredom desnog koljena, nije imao većih poteškoća da nadigra Hasa za dva sata i 30 minuta.

“Zadovoljan sam. Bio je to dobar meč za mene, i ne tako zahtjevan. Nismo igrali četiri ili pet sati. Tri seta sam brzo okončao tako da nije bilo tako teško”, rekao je Nadal.

On je osvajao Australijan open 2009. godine, a u sljedećem kolu sastaće se sa Slovakom Lukasom Lackom.

Federer, četvorostruku šampion Australijan opena, imao je lakši zadatak od svojih konkurenata budući da je neposredno pred izlazak na teren njegov protivnik, Nijemac Andreas Bek, morao da preda meč zabog povrede leđa.

Prvi teniser svijeta Novak Đoković igraće svoj meč sutra, kao i četvrti nosilac na turniru, Britanac Endi Mari.

U mečevima drugog kola veoma zanimljiv i iscrpljujuć duel odigrali su 16. nosilac Amerikanac Džon Izner i Argentinac David Nalbandijan.

Izner je trijumfovao poslije četiri sata i 40 minuta rezultatom 3:2 (4:6 6:3 2:6 7:6 10:8). Posljednji set se igrao 99 minuta.

Tokom susreta Nalbandijan je više puta prigovarao sudijama, a u nekoliko navrata je podlijegao emocijama, pa je slomio i reket.

Osmi teniser svijeta Amerikanac Mardi Fiš prvi je favorit koji je ispao iz muškog žrijeba. Njega je u tri seta savladao Alehandro Falja iz Kolumbije.

Izvor: BETA

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/nadal-i-federer-lako-do-treceg-kola/||claudebot