Jao Ming u politici

Objavljeno: 16. 1. 2012 u 17:04h

Kineska košarkaška zvijezda Jao Ming, koji je okončao sportsku karijeru u julu 2011. godine, postao je član savetodavnog tijela gradske skupštine Šangaja.

Jao Ming

Jao Ming

Ovaj 31-godišnjak postao je tako najmlađi član Narodne političke konsultativne konferencije u Šangaju.
Jao Ming će prisustvovati redovnim sjednicama Komiteta i zajedno sa ostalim članovima davati prijedloge za rad zakonodavnog tijela i gradske vlade Šangaja.

“Jao Ming će pokušati da iskoristi svoj uticaj za dobrobit društva, a ne radi razvijanja političke karijere”, potvrdio je Zang Či, portparol košarkaškog kluba “Šangaj Šarks”, u čijem rukovodstvu je Jao Ming.

Jao Ming rođen je 12. septembra 1980. u Šangaju. Sa 2,29 metara visine jedan je od najviših košarkaša koji je ikada igrao u NBA.
Nastupao je pet godina za “Šangaj šarks” u kineskom prvenstvu, a zatim je igrao za “Hjuston roketse”. “Hjuston” ga je izabrao kao prvi pik na draftu 2002. Završio je sportsku karijeru 20. jula 2011.

Izvor: SRNA

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/jao-ming-u-politici/||claudebot