Ubijena žena i njena 12-godišnja ćerka

Objavljeno: 15. 1. 2012 u 19:10h

Jedna žena i njena 12-godišnja ćerka poginule su od eksplozije bombe podmetnute u njihovoj kući u sjevernom Avganistanu, rekli su zvaničnici.

U ovoj eksploziji povrijeđeno je još troje djece nastradale žene, dvije tinejdžerke i jedan mladić, a vjeruje se da je riječ o sukobu dvije porodice.

Incident se dogodio sinoć u oblasti Kan Abad u provinciji Kunduz.

“U trenutku kada je neko od članova porodice upalio peć došlo je do eksplozije”, rekao je oblasni guverner Nizamudin Našir Rojtersu, dodajući da se radi o “sukobu dvije porodice” i da razlog sukoba nije poznat.

U Avganistanu su krvavi sukobi i sporovi među porodicama česta pojava, a ponekad traju decenijama.

Eksploziv je bio postavljen u dimnjaku grijalice bukhari, koja radi na drva, što je vrsta peći od metala u obliku bubnjeva koju koristi većina porodica u Avganistanu za grijanje tokom zime.

Bomba je neobično oružje za rješavanje sporova i avganistanski seljaci ranije nisu mogli da dođu do bombe.

Međutim, sa ratom koji traje već 11 godina u atmosferi povećanog nasilja i nesigurnosti u vezi sa budućnosti sve više ljudi gomila oružje.

Izvor: SRNA

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/ubijena-zena-i-njena-12-godisnja-cerka/||claudebot