U kutijama za ogrev – “Kalašnjikovi”

Objavljeno: 13. 1. 2012 u 12:15h

Jedan stanovnik ruske republike Udmurtije, na Uralu, kupio je drvene kutije za ogrev, ali – kada ih je otvorio – otkrio je 80 pušaka tipa “kalašnjikov”, objavile su danas ruske agencije, pozivajući se na lokalnu policiju.

“Tokom jučerašnjeg dana jedan 57-godišnjak nam se obratio i rekao da je pronašao `kalašnjikov` u jednoj od drvenih kutija koje je kupio kao ogrevno sredstvo”, izjavio je policijski izvor za agenciju Interfaks.

Policija je stigla na lice mjesta i otkrila ukupno 64 kutija u kojima je pronađeno 79 pušaka istog tipa i 254 šaržera i mnoštovo rezervnih dijelova.

“Rigoroznom provjerom utvrđeno je da oružje potiče iz arsenala Ministarstva odbrane u Iljmašu (fabrika za proizvodnju kalašnjikova), gdje je trebalo da bude uništeno, a drvene kutije je trebalo koristiti za transport smeća”, objasnio je policijski izvor.

Isti izvor navodi da je vozač kamiona, koji je prevozio kutije, misleći da su prazne, odlučio da zaradi te ih je prodao.

Istraga je pokrenuta da bi se utvrdilo zašto su kutije, pune oružja, završile na kamionu za odvoz smeća.

Izvor: SRNA

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/u-kutijama-za-ogrev-kalasnjikovi/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])