U centru Bečeja spašena srna od pasa lutalica

Objavljeno: 13. 1. 2012 u 13:00h

Sanja Momčilović-Bognič iz Bečeja spasila je sigurne smrti srnu, koja je spas od izgladnjelih pasa lutalica potražila u centru ovog južnobačkog grada.

Prestrašena srna je iznurena dugotrajnom potjerom izgladnjelih pasa posljednju šansu za bijeg od sigurne smrti potražila u dvorištu jedne kuće u samom centru Bečeja.

Pokušavajući da prođe kroz tijesan otvor ograde koja dijeli ulicu od dvorišta, zaglavila se, tako da su joj zadnje noge ostale na ulici izložene bjespomučnom ujedanju pasa.

Divlje lajanje razjarenih pasa, kao i vika komšija, privukli su pažnju Sanje Momčilović-Bognič, koja je poznati bečejski specijalista za lovstvo, a stanuje u susjedstvu te kuće.

Sanja je motkom i povicima otjerala pse, koji su već dobro izujedali srnu po butinama i zadnjim nogama.

Komšije su lokalnim medijima rekle da je Sanja imala puno sreće, jer je nisu napali razjareni psi jer im je “lovinu” otela ispred nosa.

Izujedanoj srni stručnu pomoć odmah je pružio veterinar Žarko Mikalački, istaknuti član Lovačkog udruženja “Bečej”.

Mikalački se nada da će se srna poslije oporavka od ujeda pasa lutalica vratiti u svoje prirodno stanište, s obzirom da je životinja mlada i u dobroj kondiciji.

Prema procjeni Žarka Mikalačkog, povrijeđena životinja ima svega dvije godine, a teška je oko 30 kilograma.

Izvor: SRNA

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/u-centru-beceja-spasena-srna-od-pasa-lutalica/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])